
Komosa ryżowa czarna (Quinoa...) 1000g - Dary Podlasia
towar niedostępny

Opis
Proponowany sposób podania: Gotujemy w stosunku 1 szklanka komosy na 2 szklanki wody (do gotowania komosy czarnej używamy nieco mniej wody, tj. niepełną szklankę) i odrobinę solimy. Po ok. 12 – 15 minutach z ziaren wyłaniają się białe ogonki. Oznacza to, że komosa jest już prawie ugotowana. Po ściągnięciu z ognia, pozostawiamy pod przykryciem, na około 15 minut, aż komosa odpowiednio napęcznieje i wchłonie pozostałą wodę.
Składniki: Komosa czarna 100%.
Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji co do długości terminów, prosimy Państwa o kontakt drogą mailową lub telefoniczną.
Przechowywanie: Przechowywać w zamkniętych opakowaniach, chroniąc od światła, wilgoci i wpływu obcych zapachów, poza zasięgiem dzieci.
ALERGENY: W zakładzie pakowane są również: sezam, orzechy, gorczyca, migdały, produkty zawierające gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Forma pakowania: Surowiec jest pakowany ręcznie oraz sprzedawany w estetycznych torebkach, które są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Zamieszczone w serwisie opisy produktów mają charakter tylko i wyłącznie informacyjny.
Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Opinie o produkcie (0)
