Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd....) biała (Quinoa) 100g - Dary Podlasia
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
ZASTOSOWANIE: Komosę można dodawać do zup, dań warzywnych lub jeść samą z dodatkiem oliwy i przypraw. Mąka z komosy służy ponadto jako zamiennik części tradycyjnej mąki przy produkcji pieczywa oraz wyrobów cukierniczych. Do tego celu można użyć również całych nasion uprzednio namoczonych, ugotowanych lub uprażonych.
FORMY PODANIA: Ziarna komosy należy dobrze wypłukać pod bieżącą wodą i gotować podobnie jak ryż ok. 10-15 minut. Komosę gotuje się w proporcji 1:2 (1 szklanka komosy, 2 szklanki wody).
SKŁAD: Komosa ryżowa 100%.
FORMA PAKOWANIA: Surowiec jest pakowany ręcznie oraz sprzedawany w estetycznych torebkach, które posiadają atest na przechowywanie żywności.
Zachęcamy podmioty gospodarcze do współpracy, która przyniesie korzyści w postaci terminowych dostaw surowców najwyższej jakości oraz atrakcyjnych rabatów.
Zapraszamy Państwa do odwiedzania naszego fanpage na Facebooku. Znaleźć tam można ciekawostki ziołowe jak również wiele ciekawych przepisów z zastosowaniem ziół. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Zioła należy przechowywać w zamkniętych opakowaniach, chroniąc od światła, wilgoci i wpływu obcych zapachów. Trzymać poza zasięgiem dzieci.
Zamieszczone w serwisie opisy produktów mają charakter wyłącznie informacyjny.
Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.