Papryczka piri piri Birds Eye 500g - Dary Podlasia
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Zastosowanie: Piri-piri ‒ obok innych rodzajów papryki chilli ‒ mocno stymuluje system węchowy, a także ułatwia trawienie poprzez podrażnienie błony żołądka, wywołując tym samym wydzielanie soków żołądkowych. Odpowiedzialna za to jest obecna w niej kapsaicyna, która dodatkowo hamuje wzrost mikrobów w organizmie. W kuchni afrykańskiej piri-piri jest często używane do przygotowywania sosów, past i olejków przyprawowych oraz marynat do mięs, drobiu i różnorodnych ryb.
UWAGA: Nie zaleca się jej osobom cierpiącym na alergię oraz astmę. U alergików i astmatyków papryka piri-piri może wywołać duszności.
Proponowany sposób podawania: Wg własnego uznania
Składniki: 100% Chili piri piri.
Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji co do długości terminów, prosimy Państwa o kontakt drogą mailową lub telefoniczną.
Przechowywanie: Przechowywać w zamkniętych opakowaniach, chroniąc od światła, wilgoci i wpływu obcych zapachów, poza zasięgiem dzieci.
ALERGENY: W zakładzie pakowane są również: sezam, orzechy, gorczyca, migdały, produkty zawierające gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Forma pakowania: Surowiec jest pakowany ręcznie oraz sprzedawany w estetycznych torebkach, które są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Zamieszczone w serwisie opisy produktów mają charakter tylko i wyłącznie informacyjny.
Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.